top of page

Onderhandelen in Crisistijd.
Hoe doe je dat?
Kostenloos Advies

Voorjaar 2020: het is crisis in Nederland...

De gezondheidszorg staat voor een enorme opgave.  Samen doen we er alles aan om de zwakkeren te beschermen en elkaar te helpen in een tijd van grote economische onzekerheid. Velen moeten onder hoge druk lastige beslissingen nemen. ZZPers en ondernemers in het MKB staan voor grote dilemma's. Een restaurant eigenaar moet een betalingsregeling treffen met leveranciers. Een zelfstandig adviseur ziet de ene na de andere opdracht ingetrokken worden. Managers moeten slechtnieuwsgesprekken in met werknemers en freelancers. Ook grote bedrijven ontkomen niet aan een reeks van noodmaatregelen. Misschien zie je het (nog) niet als een onderhandeling maar als een fait accompli: het overkomt je. Of misschien ben je je terdege bewust van de complexe onderhandelingsuitdaging die voor je ligt. Misschien wel de belangrijkste uit je leven.

Vanaf vandaag bieden wij, voor iedereen die daar behoefte aan heeft, Onderhandelingsadvies in Crisistijd.

Tot 1 juni 2020 bieden wij deze dienst kostenloos aan, zonder voorwaarden en, uiteraard, met volledige inachtneming van de vertrouwelijkheid van jouw casus. 

Waarom en wie zijn wij?

Net als veel anderen stellen wij ons de vraag: hoe kunnen we helpen; wat kunnen we juist nu bijdragen? Al meer dan 30 jaar helpen wij, geinspireerd door de Harvard Methode, professionals en leidinggevenden om betere onderhandelaars te worden en tot meer duurzame oplossingen te komen, juist in situaties dat het er om spant. Onze ervaring reikt van het zakenleven en ondernemerschap tot internationale diplomatie, van conflictmanagement en dialoog tot leiderschap in de wereld van NGO’s en social enterprises. Je vindt onze profielen hier

Harvard methode

Hoe werkt het?

Simpel: vul onderstaand formulier in. Lees vooraf alsjeblieft wel goed wat wij verstaan onder onderhandelingsadvies. Dat voorkomt teleurstellingen. We zullen binnen 24 uur reageren, per email of telefoon. In het weekend kan het iets langer duren. We beloven dat we ons best doen! 

Vanwege de omstandigheden is het advies uiteraard telefonisch. De lengte van het eerste adviesgesprek hangt af van je vraag. Doorgaans zal het 30 á 45 minuten zijn. Als je daar baat bij hebt, en de agenda laat het toe, kunnen we ook een vervolg afspreken. Het RoutsLaeven team biedt Onderhandelingsadvies in Crisistijd kostenloos aan tot 1 juni 2020.

Wat verstaan we onder onderhandelingsadvies?

Onderhandelen is samen waarde creëren en waarde verdelen. In ons advies onderzoeken we samen wat de beste strategie is èn bespreken we jouw gedrag: hoe ga je het zeggen? Welke vragen stel je? Daartoe verdiepen we ons in de inhoud (relevante feiten, belangen, opties, verdeelcriteria en alternatieven), het proces (voorbereiding en structuur van het gesprek) en de relatie (oplopende emoties, vertrouwen, lastig gedrag, spelletjes en relationele druk). Vragenderwijs worden keuzes inzichtelijk en maak je een goede afweging voordat je het gesprek in gaat. 

Nota bene: ons advies betreft nadrukkelijk géén inhoudelijk advies op bijv. juridische, financiële, bedrijfseconomische of vakinhoudelijke vraagstukken. We concentreren ons op de onderhandelingsdynamiek van jouw uitdaging.

Onderhandelen in crisistijd
crisisadvies formulier

Onderhandelingsadvies in crisistijd

Om jou goed te helpen en aan de juiste adviseur toe te wijzen hebben we een korte omschrijving van je casus nodig, liefst inclusief wat jij ziet als jouw centrale uitdaging of dilemma. Je hoeft geen 'namen en rugnummers' te noemen. Uiteraard behandelen we jouw casus strikt vertrouwelijk. 

We zijn ook telefonisch te bereiken op 035-6288899. Zolang er maatregelen i.v.m. corona van toepassing zijn, is er waarschijnlijk niemand aanwezig. Je wordt echter wel teruggebeld.

Goed dat je contact met ons opneemt. Wij nemen snel contact met jou op!

bottom of page