Onderhandelen op Afstand (online training)

Je hoort vaak: "doe het niet!", belangrijke onderhandelingen via de telefoon, de app, per email of met een videoverbinding. Er zitten inderdaad veel voordelen aan het persoonlijk ontmoeten van jouw wederpartij. Maar dat is niet altijd mogelijk. Sterker nog, onbewust zijn we vaak al met onderhandelingen begonnen ver voordat we elkaar ontmoeten.

Wat kun je verwachten?

In onze online training Onderhandelen op Afstand leren we je de ins en outs van onderhandelen via verschillende media. Welke valkuilen moet je per email sowieso vermijden? Welke verborgen voordelen hebben berichten en appjes? Wat voor gevaren spelen er onbewust tijdens een video conferentie? En hoe kun je jezelf en je team beter voorbereiden? 

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

 • Principes / attitude: De principes en vuistregels van Constructief Onderhandelen, toegespitst op het onderhandelen in een virtuele omgeving

 • Proces / structuur / besluitvorming: Een structuur die je helpt om zelf controle uit te oefenen op de onderhandeling, juist als deze op afstand plaats vindt.

 • Beïnvloeding: Hoe beïnvloeden mensen elkaar (bewust en onbewust)? We gaan in op het gegeven the medium is the message voor virtueel onderhandelen. Waar liggen verschillen met onderhandelen in dezelfde ruimte, waar moet je je bewust van zijn en hoe kun je ervoor zorgen dat andere partijen zich constructief opstellen ondanks de nadelen van onderhandelen op afstand?

 • Relationele dynamiek en vertrouwen: Vertrouwen is op afstand een lastig aspect en de vertrouwensvraag wordt vaak uit de weg gegaan. En juist in onderhandelen op afstand kunnen 'lastige' emoties het proces ook parten spelen, mede voortkomend uit verschillende – al of niet uitgesproken – beelden en verwachtingen, uit (macht)spelletjes en/of cultuurverschillen. We geven specifieke aandacht voor het ‘ontluchten’ van de spanning en ‘aansluiten & samen verder komen’.

 • Creativiteit: De wederzijdse bereidheid creëren om te komen tot een constructieve voortgang vergt de nodige creativiteit. Maar hoe schep je hiervoor de voorwaarden en hoe manage je het proces?

Onderdelen van de training

Voorbereiding

Ter voorbereiding lees je voor jezelf een aantal hoofdstukken uit ons boek Alles is Onderhandelen, over de 7 principes van constructief onderhandelen. Je stelt je eigen "boodschappenlijst" samen m.b.t. jouw persoonlijke doelen voor de training. Ook vul je een zelftest in over jouw conflictstijlen.  

Trainingsmodules

Geheel in lijn met het onderwerp en de te leren vaardigheden wordt de training online gegeven. Het programma is onderverdeeld in 3 online modules van elk 2 uur.

Oefeningen

.

Tussen de modules door krijg je opdrachten en ook tijdens de training krijg je uitgebreid de mogelijkheid om te oefenen en persoonlijke feedback te ontvangen.

Ons e-learning platvorm staat ons toe deelnemers onderling uit te dagen het geleerde direct toe te passen in een veilige setting. 

Wat levert het op?

Na iedere training peilen we de resultaten voor de deelnemers. Onze cursisten rapporteerden de volgende effecten:  

 • Deelnemers ervaren een effectievere beïnvloedingskracht - juist bij toenemende druk en spanning;

 • Ze weten hoe ze zich voor kunnen bereiden op het oplossen van meningsverschillen en/ of conflicten;

 • Ze voelen zich comfortabeler en vaardiger in het omgaan met emoties, spelletjes, druk, patstellingen en conflictsituaties. Ook met uitgesproken ‘lastige’ partners leer je hoe relationele spanningen kunt herstellen;

 • Ze worden vaardiger in het creëren van een proces waarin partijen samen creatieve oplossingen vinden en tegenstellingen overbrugd worden op basis van redelijkheid.

Bij RoutsLaeven geven we je 100% tevredenheidsgarantie. Als je aan het eind van de training niet tevreden bent over de resultaten, betalen wij je investering terug.

Trainingsoverzicht

Kosten: volgen spoedig

 

Eerstvolgende trainingsdata:

op aanvraag

Aantal dagdelen: 3 modules van 2 uur verspreid over 2 of 3 verschillende dagen

Locatie: online, gedoceerd vanuit "De Werkplaats" op Landgoed Zonnestraal te Hilversum

 

Zet de volgende stap...

Indien een aantal medewerkers of je team eenzelfde trainingsbehoefte heeft, dan zijn onze incompany trainingen of maatwerkoplossingen een goede optie. We bespreken graag de mogelijkheden & maken een vrijblijvende offerte aan zodat je een goed beeld krijgt van het totaalplaatje.

RoutsLaeven

Loosdrechtse Bos 21 A

1213 RH Hilversum

035 62 88 899

info@routslaeven.nl

Volg RoutsLaeven:

 • LinkedIn RoutsLaeven
 • Facebook RoutsLaeven
 • Twitter RoutsLaeven

Wij steunen:

Onderhandeltechnieken
Onderhandelen
Training in onderhandelen

© RoutsLaeven & Partners B.V.