top of page

Training Constructief Onderhandelen met de Harvard Methode

Deze training heeft 40 jaar lang ontzettend veel mensen geholpen in zowel hun onderhandelingen als persoonlijke ontwikkeling. Door de fusie van RoutsLaeven met FP&P is er 80 jaar Onderhandel- en Trainings ervaring gebundeld in een nieuw Onderhandel Programma, waarin de kracht van beide bureaus tot leven komen. Lees hier meer

Wat kun je verwachten?

In de training Constructief Onderhandelen leren wij je om een meester te worden in de kunst van het onderhandelen, zonder jezelf of de aansluiting met de ander te verliezen.

Onze aanpak is gebaseerd op de Harvard methode van onderhandelen, waarin wij de meest doorgewinterde trainers van Nederland zijn. In onze training zal je de essentiële principes aan den lijve ondervinden. Je krijgt een structuur die je in elke onderhandeling toe kunt passen.

Tijdens de training ontwikkel je je tot een lenig onderhandelaar, waardoor je betere en snellere deals kunt sluiten. Je kunt spelletjes herkennen en ermee omgaan, krijgt belangen boven tafel en kunt onderhandelingen gestructureerd voorbereiden en uitvoeren. Ook besteden we aandacht aan creativiteit, conflicthantering en hoe je jezelf wapent tegen druk.

Wij spreken bewust van een training in plaats van cursus: je maakt zelf zeer actief onderdeel uit van het leerproces. Dat betekent heel veel oefenen zodat je nieuwe inzichten en vaardigheden gelijk in de praktijk kunt toepassen. 

Online Leren?

Bekijk hier onze training op afstand 

onderhandelingstechnieken.png

Onderdelen van de training

Alles is Onderhandelen boek

Voorbereiding

Om tijdens de training 85% van de tijd te kunnen besteden aan impact-volle oefeningen en persoonlijke feedback, lees je ter voorbereiding enkele hoofdstukken uit ons boek "Alles is Onderhandelen", welke je thuisgestuurd krijgt. Daarnaast vul je online twee vragenlijsten in die je helpen om inszicht te krijgen in jouw onderhandelingsstijl

Onderhandelen Geurt Jan de Heus

Trainingsdagen

De eerste 2 trainingsdagen krijg je met een kleine groep (6 – 12 personen) een paar heldere inleidingen, waarin we de belangrijkste begrippen introduceren. Daarna gaan we je onderhandelingstechnieken aanscherpen; je gaat aan de slag met uitdagende oefeningen en rollenspellen, mede met gebruik van video.

Aikido en Onderhandelen Aalt Aalten

Aikido

Deze Oosterse krijgskunst vormt een perfecte metafoor voor de Harvard methode van onderhandelen. Aalt Aalten - al jaren onze gids op dit gebied - neemt je daarin mee en dat is gegarandeerd een unieke en prettig confronterende ervaring. Door fysieke oefeningen ervaar je ‘aha-erlebnissen’ die je de rest van je leven meedraagt. Lees hier meer.

Onderhandelingstraining RoutsLaeven praktijkdag

Praktijkdag

Twee maanden na het eerste blok volgt de ‘praktijkdag’. We delen de eerste successen & bespreken struikelpartijen die je bent tegengekomen in het toepassen van onderhandelingstechnieken. We inventariseren de leer- en oefenvragen en gaan aan de slag met actuele praktijksituaties. Iedere deelnemer bereidt hiervoor een eigen actuele casus voor, met behulp van de checklist welke ze in het eerste blok hebben leren gebruiken.

Evaluatie & Resultaten

Drie maanden later meten we hoe en in welke situaties je de geleerde vaardigheden daadwerkelijk bent gaan toepassen en welke resultaten je hiermee hebt gerealiseerd.

Wat levert het op?

  • Je beschikt over een effectievere beïnvloedingskracht;

  • Je weet hoe je een onderhandeling systematisch en grondig kunt voorbereiden;

  • Je ervaart meer mogelijkheden om een onderhandeling te sturen;

  • Je kunt beter omgaan met lastige onderhandelaars, je geeft niet toe aan druk en je weet hoe je relationele spanningen kunt herstellen;

  • Je bent in staat om tegenstellingen te overbruggen op basis van redelijkheid;

  • Je bent vaardiger in het gezamenlijk vinden van creatieve oplossingen.

Na iedere training peilen we de resultaten voor de deelnemers. Bij onze klanten leidde deze training o.a. tot een hogere omzetgroei, verbetering van de marge, hogere klanttevredenheid, contractverleningen, betere conflicthantering en erkenning van meerwerk.

Bij RoutsLaeven geven we je 100% tevredenheidsgarantie. Als je aan het eind van de training niet tevreden bent over de resultaten, betalen wij je investering terug.

Overzicht

Trainingsoverzicht

Kosten:

€ 3.055,- excl. BTW

Prijs is exclusief:

Arrangemement:

Diner, lunches en hotelovernachting:

€ 725,00

Aantal dagen:

2 + 2

Groepsgrootte:

6 - 12 deelnemers

Locatie:

Nader te bepalen

Voor de trainingsdata, zie website FP&P

Zet de volgende stap...

Word een gedreven onderhandelaar en schrijf je direct via het formulier voor een training.

Bíjna zeker van je zaak? Neem contact met ons op via het contactformulier. Indien mogelijk houden we de plek voor je vast zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Indien een aantal medewerkers of je team eenzelfde trainingsbehoefte heeft, dan zijn onze incompany trainingen of maatwerkoplossingen een goede optie. We bespreken graag de mogelijkheden & maken een vrijblijvende offerte aan zodat je een goed beeld krijgt van het totaalplaatje.

bottom of page