top of page
Logo_RoutsLaeven_AllesisOnderhandelen_tr
Training

Training Onderhandelen

Wil je een concreet onderhandelingsresultaat realiseren, zoals meer klanten, meer winst, betere samenwerking, meer publieke waarde of efficiëntie- en effectiviteitsverbeteringen? Bekijk dan ons trainingsaanbod. Dit bestaat uit verschillende open inschrijvingen en maatwerkoplossingen, die je helpen je doel te bereiken. Ook trainen wij groepen online; daarin besteden we specifiek aandacht aan de uitdagingen omtrent onderhandelen op afstand. En met onze Business Versnellers-aanpak oefenen deelnemers in maatwerktrainingen met de handvatten die ze nodig hebben om hun zelfgekozen, zeer uitdagende, doelen te realiseren.

Wij spreken bewust van een training in plaats van cursus: je maakt zelf zeer actief onderdeel uit van het leerproces. Dat betekent heel veel oefenen zodat je nieuwe inzichten en vaardigheden gelijk in de praktijk kunt toepassen. Onder elk van onze trainingen ligt het fundament van de Harvard methode van onderhandelen. 

Maatwerkoplossingen gebaseerd op de Harvard methode van onderhandelen

In een maatwerktraining werken we graag met kleine groepen van 6 à 9 deelnemers. Dat biedt ruimte voor individuele vragen en veel persoonlijke feedback. In een kleine groep kan niemand zich verstoppen. Het ontwerpen van de training begint met het specificeren van het gedrag en de onderhandelingsvaardigheden die vereist zijn om de businessdoelen van de deelnemers te realiseren. Vervolgens inventariseren we praktijkvoorbeelden, voeren intakegesprekken en lezen bezoekverslagen, accountplannen, offertes en meer. Zo leren we ieders werksituatie kennen en kunnen we in de training een brug slaan tussen theorie en praktijk. De training bestaat doorgaans uit 15% theorie en 85% praktijkoefeningen.

Wij vinden dat de primaire verantwoordelijkheid voor het leerproces bij de deelnemers zelf ligt. Daarom vragen we je voorafgaand aan de training persoonlijke leerdoelen te formuleren, vaak aan de hand van een vragenlijst, en die af te stemmen met je leidinggevende.

Wat Maakt

Onze

Trainingen Uniek?

Online Training

In onze online training Onderhandelen op Afstand leren we je de ins en outs van onderhandelen via verschillende media. Welke valkuilen moet je per email sowieso vermijden? Welke verborgen voordelen hebben berichten en appjes? Wat voor gevaren spelen er onbewust tijdens een video conferentie? En hoe kun je jezelf en je team beter voorbereiden? Op basis van de Harvard Methode van onderhandelen gaan we met je aan de slag in een digitale setting, zodat je het geleerde gelijk kunt toepassen.

Theorie

De theorie bestaat uit een doortimmerde toolkit van samenhangende concepten en vaardigheden, op een fundament van waarden zoals integriteit, redelijkheid en openheid (niet te verwarren met naïviteit). Voor het samenstellen van de toolkit maken we gebruik van onze bibliotheek aan trainingsmodules op het gebied van onderhandelen, sales- en account-management, persoonlijke effectiviteit, leiderschap, coaching, conflicthantering en teamwork.

Praktijk

De training is doorgaans verdeeld in meerdere blokken, zodat je tussentijds kunt experimenteren in de praktijk. Daarom oefenen we tijdens de trainingssessies ook veel met praktijksituaties. We dagen je uit om ander gedrag uit te proberen, zodat je genoeg zelfvertrouwen opbouwt om verschillende onderhandelingstechnieken straks op de werkvloer toe te passen.

Evaluatie

Enkele maanden na een training meten we de feitelijke gedragsverandering en behaalde resultaten op het gebied van inhoud (bijvoorbeeld betere deals, meer marge, betere klanttevredenheid) en relationele doelen (bijvoorbeeld herstel van wederzijds vertrouwen, constructieve conflicthantering).

Open Inschrijving Trainingen

Wij bieden diverse trainingen onderhandelen, samenwerken en conflicthantering aan via open inschrijving. Zo leer je niet alleen van je eigen praktijkverhalen, maar ook van die van je mede-trainees uit andere organisaties. Je werkt aan je onderhandelingstechnieken, hoort veel ideeën die je naar je eigen werksituatie kunt vertalen en doet nieuwe contacten op. De volgende trainingen zijn via open inschrijving te volgen:

Constructief Onderhandelen

Onze kerntraining onderhandelingsvaardigheden die je in staat stelt om in allerlei onderhandelingssituaties je stevigheid en wendbaarheid te vergroten.

Samenwerken in Complexe Projecten

Een verdiepende training die speciaal is toegesneden op de praktijk van de projectleider- en omgevingsmanager die opereert binnen de complexiteit van meerdere partijen.

Conflictmanagement

Deze workshop focust op conflicthantering: het voorkomen en omgaan met spanning, spelletjes, patstellingen en conflicten.

Training Constructief onderhandelen
training samenwerken in complexe projecten
conflicthantering, conflict management
bottom of page