top of page

Conflict Management

Door onze jarenlange ervaring met de Harvard methode van onderhandelen worden wij regelmatig gevraagd om vastgelopen samenwerkingsverbanden te helpen herstellen, business partnerships te herijken en/of conflicten te helpen oplossen. Deze ervaringen hebben wij verwerkt in een 1 daags programma.

 

Voor deze eendaagse workshop gaan wij ervan uit dat je vertrouwd bent met de uitgangspunten van Constructief Onderhandelen gebaseerd op de Harvard principes.

Wat kun je verwachten?

Online Leren?

Bekijk hier onze training op afstand 

In deze training krijg je inzicht in hoe mensen elkaar - bewust en onbewust - beïnvloeden en hoe je om moet gaan met emoties en (macht)spelletjes.

We geven aandacht aan het creëren van een proces dat je helpt om samen met de ander(en) toch te komen tot creatieve oplossingen bij persoonlijke en zakelijke conflicten. Daarbij gaan we uit van je eigen onderhandelingsstijl: hoe beïnvloed deze het conflict? En hoe kun je jouw sterke punten het beste inzetten om een oplossing te vinden? Mogelijk loop je ook tegen (persoonlijke) barrieres op die we samen slechten.

Onderhandelingstechniek

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Principes / attitude: De principes en vuistregels van Constructief Onderhandelen, toegespitst op het omgaan met conflicten.

  • Proces / structuur / besluitvorming: Een structuur die je helpt om een conflict constructief op te lossen.

  • Relationele dynamiek: Hoe beïnvloeden mensen elkaar (bewust en onbewust). We gaan met name in op lastige emoties, mede voortkomend uit verschillende – al of niet uitgesproken – beelden en verwachtingen, uit (macht)spelletjes en/of cultuurverschillen. Specifieke aandacht voor het ‘ontluchten’ van de spanning en ‘aansluiten & samen verder’.

  • Creativiteit: De wederzijdse bereidheid creëren om te komen tot een constructieve voortgang vergt de nodige creativiteit. Hoe schep je hiervoor de voorwaarden en hoe manage je het proces?

Onderdelen van de training

Onderhandelen

Voorbereiding

Ter voorbereiding herhaal je voor jezelf de 7 principes van constructief onderhandelen. Daarnaast zoek je naar een eigen praktijksituatie/case welke je uitwerkt aan de hand van onze checklist 'conflicthantering'. Deze cases vormen als het ware de brandstof voor de trainingsdag.

Onderhandelingstechniek

Trainingsdag

Deze dag staat in het teken van 'aan de slag'. Omdat we werken met een kleine, en dus veilig / intieme groep (van maximaal 6 personen) heb je de mogelijkheid om veel te oefenen en persoonlijke feedback te ontvangen.

Training in onderhandelen

Evaluatie & Resultaten

Drie maanden later meten we hoe en in welke situaties je de geleerde vaardigheden daadwerkelijk bent gaan toepassen en welke resultaten je hiermee hebt gerealiseerd.

Wat levert het op?

  • Deelnemers ervaren een effectievere beïnvloedingskracht - juist bij toenemende druk en spanning;

  • Ze weten hoe ze zich voor kunnen bereiden op het oplossen van meningsverschillen en/ of conflicten;

  • Ze voelen zich comfortabeler en vaardiger in het omgaan met emoties, spelletjes, druk, patstellingen en conflictsituaties. Ook met uitgesproken ‘lastige’ partners leer je hoe relationele spanningen kunt herstellen;

  • Ze worden vaardiger in het creëren van een proces waarin partijen samen creatieve oplossingen vinden en tegenstellingen overbrugd worden op basis van redelijkheid.

Na iedere training peilen we de resultaten voor de deelnemers. Bij RoutsLaeven geven we je 100% tevredenheidsgarantie. Als je aan het eind van de training niet tevreden bent over de resultaten, betalen wij je investering terug.

Trainingsoverzicht

Kosten:

 

€ 845,-

 

excl. BTW

Arrangementskosten

Eerstvolgende trainingsdata

n.n.b.

Aantal dagen:

​Eén

Groepsgrootte:

4 - 6 deelnemers

Locatie:

Kantoor RoutsLaeven: "De Werkplaats" op Landgoed Zonnestraal te Hilversum

Overzicht

Zet de volgende stap...

Word een gedreven onderhandelaar en schrijf je direct via het formulier voor een training.

Bíjna zeker van je zaak? Neem contact met ons op via het contactformulier. Indien mogelijk houden we de plek voor je vast zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Indien een aantal medewerkers of je team eenzelfde trainingsbehoefte heeft, dan zijn onze incompany trainingen of maatwerkoplossingen een goede optie. We bespreken graag de mogelijkheden & maken een vrijblijvende offerte aan zodat je een goed beeld krijgt van het totaalplaatje.

Aanmelden/Optie

Trainingsdata

bottom of page